Vestia onder curatele ????

Het ontbreekt Vestia kennelijk niet aan de nodige euro’s om het achterstallig onderhoud aan de Ventilatie etc. etc. etc. aan te pakken. 

Het is gewoon een kwestie van de potjes herverdelen. Om te beginnen kan die van salarissen gewoon worden gehalveerd toch ??

Den Haag kort gesubsidieerde grootverdieners

BB 10.02.2011 De Haagse wethouder van financiën Sander Dekker (VVD) heeft kennelijk genoeg van het gebabbel over publieke grootverdieners. De gemeente kort gesubsidieerde instellingen die hun bobo’s meer dan de oude Balkenendenorm (188.000 euro) betalen. Het verschil wordt ingehouden op de subsidie. 

De grootste feestvierder op het lijstje van 29 bestuurders bij 14 gesubsidieerde instellingen is bestuursvoorzitter Staal van woningbouwcorporatie Vestia. Die ontvangt jaarlijks 1,5 miljoen subsidie van de gemeente Den Haag. De directeur verdient 5 ton. Dat was de minister van volkshuisvesting in 2006 al een doorn in het oog. Zij deed een vergeefs beroep op Vestia om bij zinnen te komen. Het directiesalaris is sindsdien een halve ton toegenomen.  

In 2009 blijken 16 van de 500 instellingen, waaraan de gemeente De Haag subsidie geeft, volgens de nieuwe richtlijn te hoge salarissen te hebben uitgekeerd aan hun topfunctionarissen.

De hele lijst staat hier.

Published by

jandewandelaar

Ik wandel graag door Den Haag met mijn camera in de hand. En elke keer weer opnieuw ben ik hoogst verbaasd.

3 thoughts on “Vestia onder curatele ????”

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.