Van Keurmerk tot Meldpunt

Keurmerk.

Maar hoe zit dat dan met een Keurmerk voor goedwerkende Ventilatiesystemen in de nieuwe woningen ???  

Landelijk Meldpunt.

En wat nu voor bewoners die ‘mishandeld’ worden in hun woning doordat de Ventilatie niet goed functioneert (het onlangs verschenen onderzoek) ? 

Het is dus de hoogste tijd dat, vanwege de grootschalige landelijke problematiek met de ventilatie en de geluidsoverlast van de ventilatiemotor, er ook een onafhankelijk landelijk Meldpunt komt voor dergelijke mistoestanden.  

En als we dan toch bezig zijn,  neem ook de problemen met de warmtepomp mee. De afgelopen weken met de hoge buitentemperatuur was het vaak binnenshuis niet te harden vanwege de (te) hoge binnentemperatuur !!

Nadat De tropische hitte is afgenomen liep toch de temperatuur binnenshuis weer flink op. Kijk ook eens bij de metingen van de GGD: verslag 2e meting 2011

Volgens Eneco werkt het zo (Citaat uit de folder);

Koelen

“Zodra de buitentemperatuur ’s zomers stijgt en het in uw woning warmer wordt dan de door u ingestelde temperatuur, schakelt het systeem over van ‘verwarmen’ (of ‘stand-by’) naar ‘koelen’. Uw vloerverwarmingsinstallatie geeft dan comfortkoeling: in plaats van warm water stroomt er koud water door de buizen van uw vloerverwarming. Hierdoor is het mogelijk om de temperatuur in huis enkele graden te laten dalen ten opzichte van de buitentemperatuur.”

Als dit dus niet goed functioneert dan zal ook de lucht, welke via het ventilatiesysteem circulerend, in de rest van het huis niet of onvoldoende gekoeld zijn. 

Zo was alhier dus alleen al de temperatuur in de slaapkamer gemeten op 24.5 graden Celsius zelfs tijdens het slapen gaan. Terwijl een omgevingstemperatuur in de slaapkamer tussen 16 en 19 °C wordt aanbevolen !!!

Het volgende probleem wat in ieder geval nu ook aangepakt dient te worden, is de koeling via de opgeslagen koude in de grond welke via de warmtepomp opgehaald wordt.

In Haarlemmermeer is het aantal woninginbraken de laatste jaren flink gestegen. Om die trend een halt toe te roepen, zou alle nieuwbouw in de gemeente het politiekeurmerk tegen inbraken moeten krijgen. De gemeente gaat daar formeel niet over, maar wil dat wel bepleiten bij de verantwoordelijke projectontwikkelaars

‘Keurmerk voor nieuwbouw’

Telegraaf 15.06.2011 HOOFDDORP –  De gemeente Haarlemmermeer wil dat alle nieuwe woningen het Politiekeurmerk Veilig Wonen krijgen. Dat heeft burgemeester Theo Weterings woensdag bekendgemaakt.

Voorbeelden van Meldpunten:

Nieuw meldpunt missers

Telegraaf 15.07.2011 De Consumentenbond heeft vrijdag een meldpunt voor medische missers geopend. De bond roept mensen op om hun ervaringen met grote en kleine medische fouten te delen.

SP ontvangt klachten over kabelbedrijven

Den Haag FM 15.07.2011 SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijk heeft ruim vijfhonderd klachten ontvangen over kabelbedrijven. De klagers zijn boos over het schrappen van het aantal zenders, en dat ze niets te vertellen hebben over het zenderpakket. Twaalf programmaraden stappen met klachten over aanbieder Ziggo naar het…Lees meer

Ruim 500 klachten over kabelbedrijven

RTVWEST 15.07.2011 REGIO – SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijk heeft ruim vijfhonderd klachten ontvangen over kabelbedrijven. Volgens Van Dijk zijn mensen boos over onder meer het schrappen van het aantal zenders, en over het feit dat ze niets te vertellen hebben over het zenderpakket. Lees verder

SP opent meldpunt

Telegraaf 13.07.2011 SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijk heeft woensdag een meldpunt ingesteld voor televisiekijkers die klachten hebben over kabelbedrijven. Dat liet hij woensdag weten. Dinsdag werd bekend dat twaalf programmaraden naar het Commissariaat voor de Media stappen met klachten over Ziggo.

De kabelmaatschappij schroeft het aantal zenders in het analoge pakket terug van 30 naar 25. Van Dijk wil dat de regering een onafhankelijke klachtencommissie opricht. Tot die tijd kunnen mensen met klachten zich melden bij jvdijk@sp.nl.

Van Dijk: meld klachten over kabelbedrijven

SP 13.07.2011 ‘Kabelbedrijf Ziggo speelt een smerig spelletje met TV-kijkers die geen digitale televisie hebben. Langzaam wordt het analoge zenderaanbod afgebouwd, zodat kijkers worden gedwongen om een digitale aansluiting te nemen, met de bijbehorende kosten.’

Dat zegt SP-Kamerlid Jasper van Dijk in reactie op het besluit van Ziggo om belangrijke zenders als CNN en BBC niet meer analoog te verstrekken. Van Dijk roept iedereen op om zijn klachten met kabelbedrijven te melden. De klachten worden later dit jaar gebundeld en aangeboden aan minister Van Bijsterveldt. Mail naar kabelklachten@sp.nl.

Meldpunt voor mishandeling ouderen door zorgpersoneel

VK 15.06.2011 De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft vandaag een meldpunt voor ouderenmishandeling geopend. Alleen mishandeling door zorgpersoneel, zoals medewerkers van bijvoorbeeld verpleeghuizen, kan hier worden gemeld.

Als ouderen mishandeld worden door bijvoorbeeld familieleden moeten ze aankloppen bij een ander meldpunt, namelijk het Steunpunt Huiselijk Geweld (SHG).

Published by

jandewandelaar

Ik wandel graag door Den Haag met mijn camera in de hand. En elke keer weer opnieuw ben ik hoogst verbaasd.

3 thoughts on “Van Keurmerk tot Meldpunt”

  1. Een gemiddelde woning in Nederland is daarmee voorzien van minimaal twee vormen van isolatie. De isolatie is verbeterd door verbetering van bestaande woningen en door steeds strengere isolatie-eisen voor nieuwe woningen…Dertig jaar geleden waren de meeste woningen nog niet gesoleerd. …………………Centraal Bureau voor de Statistiek 2011…………….

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.