Het jaar 2012 is weer goed begonnen

Een aantal bewoners alhier hebben met de kerstdagen tot voorbij Oud- en Nieuwjaarsdag weer in de kou gezeten zonder warm water en zonder vloerverwarming. De warmtepomp stond bijna constant in storing en maar bellen en bellen maar er kwam niemand.

Op 6 januari zijn er weer eens een aantal metingen verricht naar het warme water en de douchecapaciteit. Ook nu was het na zo’n 17 minuten voorbij met het warme water. Ook zei de man die de metingen heeft gedaan dat de douchekop 10 liter water geeft in plaats van 8 liter.

Zelfs al zou er een douchekop op  zitten van 8 liter, dan nog kom je maximaal uit op zo’n 20 minuten douchen. De opslagcapaciteit van de boiler is namelijk 180 liter.

Dus de beloofde ruim 40 minuten die Vestia ons in een brief heeft laten weten, dat gaat het nooit maar ook echt nooit worden!!!

Kortom, de problemen met het douchen zijn dus nog steeds een serieus Probleem. De douchecapaciteit is namelijk slechts zo’n 17 minuten. Een boiler met een grotere opslagcapaciteit (minimaal 350 liter) is het enige redelijke alternatief. De vraag is of deze dan past op de plaats waar nu de huidige boiler staat. Daarnaast levert ook de warmtepomp nog steeds problemen op.

Hoezo, is de klus geklaard ???

Citaat brief Eneco 31.01.2011 nav klachten (hier).

“U geeft aan dat u de hoeveelheid wam water niet voldoende vindt. In uw woning is een boiler met een inhoud van 180 liter geplaatst. De grootte van de boiler is gekozen door de woningbouwvereniging. Als u de hoeveelheid warm water niet voldoende vindt, dan kunt u zich met deze klacht tot de woningbouwvereniging wenden.”

Citaat brief Eneco 10.02.2011 (hier).

Comfortproblemen.

Eind vorig jaar zijn wij door Vestia op de hoogte gebracht van de comfortklachten in uw woning. Hierbij is door u ook de warmtepomp genoemd. Vestia is vastbesloten alle problemen op te lossen en heeft Eneco gevraagd hieraan medewerking te verlenen. Beide partijen hebben daarom afgesproken dat u alle klachten en storingen over het comfort in uw woning, inclusief klachten of storingen aan uw warmtepomp, tijdelijk kunt melden bij Vestia. Hiervoor is een telefoonnummer beschikbaar gesteld dat u 24 uur per dag kunt bellen.”

Citaat brief Vestia 13.05.2011 (hier). 

Twijfels over de warmtepomp

U geeft in uw brief aan dat u twijfelt over de warmtepomp en dan in het bijzonder over de koeling van het systeem. Samen met u zijn wij benieuwd hoe de ervaringen zijn met de warmtepompen van Eneco na de werkzaamheden. We zullen, samen met de huurders, de werking van de warmtepompen monitoren.

Capaciteit boiler

U vraagt in uw brief of Vestia een grotere boiler kan plaatsen. Vestia plaatst geen nieuwe boiler. De boiler van Eneco voldoet aan de normen zoals die gelden voor een gemiddeld gezin. Als de boiler goed functioneert en gevuld is, kan met een normale douchekop ongeveer 40 minuten aaneengesloten comfortabel gedoucht worden. Dit is berekend op basis van een verbruik van 6 liter per minuut. Wilt u langer douchen, dan kunt u kiezen voor een zuinigere douchekop en lagere mengtemperatuur, of een kleinere straal. U kunt er zelf ook voor kiezen om de boiler overdag op te laten laden. Houdt u er wel rekening mee dat dit wel meer energie kost.”

Published by

jandewandelaar

Ik wandel graag door Den Haag met mijn camera in de hand. En elke keer weer opnieuw ben ik hoogst verbaasd.