Stand van zaken per 31.01.2014

Het is nog steeds niet voorbij met de warmtepomp door de stroomstoring.

Vandaag vrijdag de 31e  januari kunnen we nog steeds niet douchen en ook kunnen we nog steeds geen afwas doen. Ook zitten we dus nog steeds zonder warm water en in de kou.

Wonen wij nu in een nieuwbouwwijk !!!!    Of hebben wij ons laten misleiden en hebben wij toch stiekem een ….   iglo gehuurd ????

Was Vestia dan toch abuis en dachten ze dat er in Spoorwijk alleen maar  Eskimo’s wonen !!!!

MEER AANDACHT NODIG VOOR GEBREKEN WARMTENET

SP 30-01-2014•De SP wil meer aandacht voor de problemen die spelen in verschillende wijken met de stadsverwarming. Dit stelde SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei bij de bespreking van de plannen van PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh om Den Haag aan te sluiten op een gigantisch warmtenet voor stadsverwarming. Gyömörei: “In veel wijken, zoals Ypenburg en Spoorwijk, hebben bewoners last van haperende warmtepompen en koude huizen. Deze problemen blijven in deze hele discussie ernstig onderbelicht. Wat de SP betreft komt hier verandering in en moeten deze problemen eerst aangepakt worden”.

 

Stand van zaken per 30.01.2014

30 Januari 2014 is in Spoorwijk benoemd tot Kouwe Klauwedag.

Kouwe Klauwe.

Vandaag 30 januari 2014 zit iedereen hier in de kou vanwege een grote stroomstoring. Hierdoor werken dus  de warmtepompen niet meer.

Dus maar een extra deken of met je jas aan in de huiskamer zitten Lekker fijn he ???

We hebben hier dus geen gasaansluiting anders hadden we tenminste nog een gaskachel in huis om aan te zetten.

De hele wijk zit namelijk gedeeltelijk zonder stroom. Hierdoor worden wij dus extra getroffen omdat de warmtepomp ook op stroom werkt. Dus geen warm huis en ook geen warm water.

De andere bewoners van de oudere woningen hebben gelukkig gas en zitten dus in ieder geval niet in de kou. En ook hebben ze dus wel warm water.

Afwachten.

Verder hebben wij nog steeds niks vernomen van het onderzoek dat is verricht, in opdracht van de rechter.

Ondertussen hebben diverse bewoners al weer een paar maal zonder warmte en zonder warm water gezeten. Dus de ellende van de warmtepompen gaat gewoon door. Het is gewoon vechten tegen de bierkaai.

De rechter bepaalt gewoon even dat de huren weer omhoog mogen en de door ons, bij de huurcommissie, verkregen huurverlagingen worden door de rechter gewoon maar even nietig verklaard.

Dus wat kan je in hemelsnaam als huurder nog verder doen? Heeft er dan helemaal niemand invloed op de “legale” maffiapraktijken van Vestia en Eneco ???

De bewoners alhier leven nu al weer ruim meer dan 10  jaar in deze ellende !!! Het wordt nu toch weleens een keer tijd dat dit stopt !!!

Stand van zaken per 20.01.2014

Stand van zaken

Het onderzoek, gepland begin Januari 2014,  heeft inmiddels plaats gevonden.

Toch is er al weer een dieptepunt te melden. Het was in januari 2014 namelijk toch weer raak met de warmtepomp.

De bewoners in de Rudolf van Brammenstraat zaten op 13 en 14 januari 2014 met het hele gezin zonder warm water. Er was weer eens een onderdeel kapot. En nu 20 januari 2014 zaten dezelfde bewoners notabene weer zonder warm water.

Zo zag het een en ander eruit bij de reparatie !!!

warmtepomp 2 warmtepomp

Kijk even goed naar de foto’s !!!! Dit smerige vocht kwam uit de warmtepomp !!! Dit wil je toch niet !!!

Hoe bedoelt u dit en de losse eindjes ??

Nog steeds zijn de bewoners dus zeer verbaasd over de uitspraak van de Rechter tijdens de Rechtzitting. Hierdoor werden de eerder gedane uitspraken van de Huurcommissie ongedaan gemaakt. En hierdoor ging de huur dus weer omhoog.

We wachten nu dus op de reactie van de deskundige die door de rechter werd aangewezen ivm met het onderzoek.

zie ook: Stand van zaken per 15.01.2014

Stand van zaken per 15.01.2014

Onderzoek

De onderzoeken hebben inmiddels plaatsgevonden. Het onderzoek hield in dat er gekeken werd hoelang er gedoucht kan worden en hoe lang het duurt voordat warm water in de boiler op is.

Bij ons duurde dat wachten een uur en hadden wij 20.54 minuten warm water om te douchen met 4 personen. Dus niet scheren met warm water, of afwassen van te voren want anders kan je niet meer in bad of in de douche.

TNO-rapport.

In het rapport van TNO indertijd werden de problemen reeds in beeld gebracht. Een aantal daarvan betreffen de warmwatervoorziening en de douchecapaciteit. Niet voor niets werd hier melding van gemaakt. Vandaar dat e.e.a. via aanbevelingen werd vastgelegd in het rapport (TNO pag. 18 TNO pag. 31).

Nog steeds is het na zo’n 17 minuten voorbij met het warme water. Indertijd zei de man, die de metingen deed,  dat de douchekop 10 liter water gaf in plaats van 8 liter p/m.

Zelf als er een douchekop op zou zitten van 8 liter, dan nog kom je maximaal uit op zo’n 20 minuten douchen. De opslagcapaciteit van de boiler is namelijk slechts 180 liter.

Dus de beloofde 40 minuten die Vestia indertijd heeft toegezegd gaan het nooit maar ook echt nooit worden!!!

Citaat brief Eneco nav klachten (hier).

Warmwater.

“U geeft aan dat u de hoeveelheid wam water niet voldoende vindt. In uw woning is een boiler met een met een inhoud van 180 liter geplaatst. De grootte van de boiler is gekozen door de woningbouwvereniging. Als u de hoeveelheid warm water niet voldoende vindt, dan kunt u zich met deze klacht tot de woningbouwvereniging wenden.”

Citaat brief Vestia (hier).

Capaciteit boiler.

“U vraagt in uw brief of Vestia een grotere boiler kan plaatsen. Vestia plaatst geen nieuwe boiler. De boiler van Eneco voldoet aan de normen zoals die gelden voor een gemiddeld gezin. Als de boiler goed functioneert en gevuld is, kan met een normale douchekop ongeveer 40 minuten aaneengesloten comfortabel gedoucht worden. Dit is berekend op basis van een verbruik van 6 liter per minuut. Wilt u langer douchen, dan kunt u kiezen voor een zuinigere douchekop en lagere mengtemperatuur, of een kleinere straal. U kunt er zelf ook voor kiezen om de boiler overdag op te laten laden. Houdt u er wel rekening mee dat dit wel meer energie kost.”

Kortom.

De problemen met het douchen zijn dus nog steeds een serieus Probleem. De douchecapaciteit is namelijk slechts zo’n 17 minuten. Een boiler met een grotere opslagcapaciteit (minimaal 350 liter) is het enige redelijke alternatief. De vraag is of deze past op de plaats waar nu de huidige boiler staat.

Overigens is het probleem met de boiler slechts 1 van de losse eindjes. Jammer dat de uitspraak nav de Rechtzitting  slechts daarop werd gericht. Vreemd daarom dat de eerder gedane twee uitspraken van de Huurcommissie ongedaan werden gemaakt. En dat hierdoor de huur weer omhoog moest.

Lekken

Ook was het zo dat enkele warmtepompen weer aan het lekken waren. In  ieder geval gedurende het onderzoek een van de negen. Daar is toen verder niet meer naar gekeken bij de andere warmtepompen.

Beetje vreemd toch wel maar het is nu eenmaal zo. Dus geen echte nul meting maar een meting naar de tijd dat de bewoners warm water hebben.

Bij ons werd vertelt dat onze douchekop 11.5 liter water per minuut doorlaat, in plaats van de standaard douchekop met 6 liter. Echter daar spoel je het sop niet mee weg.

Firma v.d.  Heyden deed indertijd ook een meting en toen kwam er 10 liter per minuut uit.  Dus wij hebben geen keuze. Maar het was dan ook geen onderzoek naar de werking van de warmtepomp of de toestand waar deze in verkeerd.

Verder is het afwachten op wat er is vastgelegd over de resultaten van het onderzoek.